Viime päivät ovat olleet todella hektisiä sekä minulle että kaikille vaalivastaavilleni, tutuilleni ja sukulaisilleni, koska olemme yrittäneet ottaa yhteyttä maamme kaikkiin noin 350:een kuntaan ja pyytämään informaatiota vaalijulisteista.

Maassamme on todella villi joukko erilaisia vaalijulistekehikoita navetanseinästä aina millimetrin tarkkuudella oleviin kehikoihin. Voi pojat olisi kirveellä töitä ihan kirjaimellisesti! Sen jälkeen on ollut löydettävä joku ystävällinen sielu kuljettamaan julisteet paikoilleen ja hakemaan ne vaalien jälkeen pois, muuten ropisee sakkomaksuja.

 

Sitten ihan eri asiaan:

Edelleen blogini kommenteissa halutaan tietää miten homeopatia toimii ja mitä sillä on tekemistä EU-vaalien kanssa ja millä kriteereillä valittaisiin lääkärikunnalle opetettavat vaihtoehtolääkinnät. Blogini ei ole se foorumi, jossa haluan käydä keskustelua homeopatian tieteellisyydestä. Meta-analyyseistä ja muista tieteellisistä julkaisuista saa tietoa menemällä mm. STM-sivuille ja etsimällä STM:n selvityksistä ”Vaihtoehtohoitojen sääntelyn tarve” -nimisen raportin eriävän mielipiteen liitteet 2 ja 3.

Sieltä mm. löytyy informaatioa.

 

Totean iloisena, että Sveitsi järjesti viime sunnuntaina kansanäänestyksen siitä tuleeko homeopatia ja antroposofia osaksi maan virallista lääkintää. 67 % kansasta sanoi ”kyllä”! On selvää, että jonkin terapian tieteellisellä näytöllä on merkitystä, kun mietitään terapian käyttöönottoa. Samoin pitkäaikaisella kokemuksella ja hyvillä tuloksilla käytössä, vaikka hoidon tieteellistä näyttöä siitä miten se toimii ei voitaisikaan todistaa (kuten esim. anestesia: on yli 10 teoriaa siitä, miten se toimii muttei yhtään varmaa totuutta. Mutta se toimii – luojan kiitos)

Tärkeä kriteeri on myös se, että terapia tai hoito ei saa vahingoittaa ihmistä. Tällä hetkellä olisin valmis opettamaan lääkäreille homeopatiaa, perinteistä kiinalaista lääketiedettä, vyöhyketerapiaa ja periaatteet manuaalisista terapioista. Samoin tietoutta yrttiterapiasta ja ravintolisistä ja hivenaineista…

Mahdollisesti on myös muita varteenotettavia terapioita.

Eräs henkilö kysyi pitäisikö myös oppia kaikki jangit ja jingit. Totta hiivaleessa pitäisi! Ei todellakaan ole haitaksi tutustua erilaiseen tapaan mieltää olemassa oleva – lääkäreillekään!

 

Tulen myös jotenkin surulliseksi ja osin vihaiseksikin, kun potilaiden hoito ymmärretään eräänlaiseksi lääkejakeluksi (ja sitä se kyllä valitettavan usein onkin nykyään). Todellinen vastaanottotilanne on aina potilaan kohtaamista ja hänen kärsimyksensä ymmärtämistä, todella!

Joskus se apu on jo potilaan kuuleminen, joskus jokapäiväisten neuvojen anto ja potilaan asioiden tarkastelu terveen järjen keinoin.

 

 

Mitä sitten homeopatialla ja EU-vaaleilla on tekemistä toistensa kanssa? Homeopatia on yksi keino pysyä terveenä. EU:ssa on tällä hetkellä terveys näkyvässä roolissa, ja terveys liittyy olennaisesti terveeseen yhteiskuntaan ja ympäristöön, jossa taas näyttelevät ilmastonmuutos, saastuminen ja maatalouspolitiikka myös suurta osaa. Kaikki osat vaikuttavat kaikkeen, eikä mitään ole erotettavissa täysin toisistaan. ”No man is an island.”

 

Taas aivan eri asiaan: Maahanmuuttajapolitiikassani olen sitä mieltä, että tarvitsemme työtätekeviä omaan kulttuuriimme sopeutuvia maahanmuuttajia kipeästi.

 

"Nättii sapattii"

t. Liisa