Kun tutustuin homeopatiaan ja vähitellen näin sen myös toimivan potilaitteni hoidossa, oli päällimmäinen ajatukseni: "Voi miten sivistynyt tapa hoitaa!"'
Homeopatiassa kun ei ole valtaisia rajoituksia sen suhteen mitä saa ja mitä ei saa tehdä, mitä syödä ja mitä ei. Ylipäänsä ihmistä ei komennella, vaan hän saa vapauden elää elämäänsä ja jos siihen tarvitaan rajoituksia, niin lääke luo ne. Ihminen ikäänkuin hiffaa itse miten tulee elää.Ylipäänsä sekä kehon fyysinen että psyykkinen tasapaino löytyy. Elämän ulkoiset tapahtumat eivät myöskään järisytä potilaan mieltä ja tasapainoa kuten ennen.

Mitä sitten on terveys, josta puhun niin paljon? Sen potilas ja ihminen määrittelee itse. Minulla on rakas potilas, jolla on MS. Kun hän saapui luokseni 10-15 vuotta sitten, hän vielä pystyi kävelemään, mutta nyt taudin edettyä hän istuu pyörätuolissa.Hän on hyvin viisas ja sanoi minulle kerran:
- Tiedätkö, tunnen olevani tällä hetkellä paljon terveempi ja onnellisempi kuin silloin kun vielä pystyin kävelemään. MS:n suhteen olen sairaampi.mutta itse olen terveempi.
Hän oli oikeassa. Tauti tai sen puuttuminen ei voi määritellä ihmisen onnellisuutta ja terveyttä.

Vihaan sitä, että ns. virallinen lääketiede usein ottaa ihmiseltä elämän pois. Ihmiset elävät jatkuvassa pelossa terveytensä suhteen ja jos he eivät käytä tiettyjä lääkkeitä tai tutkimuksia, heillä on "vaarana" kuolla. Toisaalta taas jos lääke on tutkittu ja sillä on tehoa, saavat sivuvaikutuksetkin olla rankkoja, esim. kuolema. Katsotaan tilastoja eikä ihmistä.
Minua vastapäätä istuu aina ihminen. En voi sanoa, että "Voi voi, kun oli rankka sivuvaikutus, mutta sehän on tosi harvinainen, vain yksi tuhannesta...

On selvä, että terveys-teemaan sisältyy mahdollisuus vallan käyttöön yhteiskunnan puolelta. Pitäisi siis luoda fyysisesti superterve ihminen, joka tehokkaasti hyödyttää rahamaailmaa. Jos EU:n terveysteema onkin jotain tämänlaista, on todella korkea aika että sinne menee henkilöitä, joiden arvomaailma on toinen, ei niinkään helposti sopeutuvat ja kaiken hyväksyvät.

Onnellisuus ja inhimillisyys kuuluvat mielestäni olennaisena osana terveen ihmisen elämään. Ne ihmiset, jotka käyttävät luontaishoitoja ja -lääkkeitä ovat yleensä myös muulla tavalla mielestäni "luonnollisempia". Tarkoitan sitä, että he panevat painoa elämän laadulle, luonnolle tai ylipäänsä elämän ja luonnon säilymiselle tuleville sukupolville. Heille usein on tärkeää sosiaalisuus, hyvät ihmissuhteet ja heissä usein toteutuu vanha määritelmä terveydestä. Olikohan se Freud, joka sanoi, että "Terve ihminen on sellainen, jolla on kyky rakastaa ja tehdä työtä."