Olin viikonloppuna Ilmajoella kuuntelemassa ja katsomassa Leevi Madetojan säveltämää ja sanottamaa oopperaa "Pohjalaisia", joka perustuu Artturi Järviluoman teokseen. Olen kotoisin Pohjanmaalta, järviseudulta, joka lienee Keski-Pohjanmaata. Palasin juurilleni.

Ooppera vaikutti minuun syvästi, sillä näen yhtymäkohtia nykyisen tilanteeni ja oopperan sanoman kanssa: pohjalainen luonne ei vain alistu pakkovaltaan vaan vapaasti, vapaana ihmisenä se kyllä alistuu lakiin, mikäli se on sopusoinnussa hänen oikeustajunsa kanssa. Jos ei ole, hän seisoo pystypäin puolustaen kantaansa.

Tilanne "pohjalaisissa" kuvaa, miten vallesmanni haluaa väkivalloin taltuttaa talonpojat ja epäonnistuu menettäen henkensä. Tosin vallesmanni ehtii ampua pohjaisen Jussin, joka viime sanoikseen sanoo "Minä nään, nään kansan kulkevan vapaana kirkkahin otsin. Se kansa ei koskaan sorru orjaruoskaa tottelemahan!"

 

Näen samaa ns. "puoskarilain " läpiviemisessä. Halutaan pakkokeinoin tehdä kansalaisille ja heidän terveydelleen pakkolaki, joka palvelee rahaa, ei ihmisiä.

Ihmisiltä ei myöskään ole kysytty, ja tuleva laki olisi vastoin perustuslakia ja potilaslakia. Eikä minun pohjalainen luonteeni taivu tottelemaan, koska siitä seuraisi paljon kärsimystä ihmisille jos laki astuisi voimaan.

 

 

Eräs ystäväni kysyi katsoinko eilen urheilu-uutisia. No ei ollut aikaa.

Ystäväni kertoi, että suomalaista golfin eturivin kärkinimeä Roope Kakkoa oli haastateltu. Roope oli ilmoittanut sairastaneensa pahaa reumaa, joka uhkasi lopettaa hyvän uran. Lääketieteellä ei ollut keinoja auttaa.

Mutta kuinkas ollakaan: oli löytynyt homeopaatti ja homeopaattinen lääke, ja mies on terve ja pelaa taas täysillä. ”En olisi tässä ilman homeopatiaa” oli mies sanonut haastattelussa.

 

Toinen tärkeä tiedote tuli sähköpostiini tänään: ruotsalainen lääkäri Stephanie Arngerg Bengtsson oli valittanut YK:n lasten oikeuksista huolehtivalle komitealle siitä, että Ruotsissa aiotaan sulkea lapset täysin pois vaihtoehtolääkinnän mahdollisuuksista (Cam-terapiat). Vastaukseksi komitea oli suositellut Ruotsin valtiota tarkistamaan kantansa, koska kaikilla lapsilla, ikään katsomatta, on oltava mahdollisuus saada CAM-terapioihin perustuvaa tutkimusta, käsittelyä ja hoitoa. Koska ”lapsilla on oltava oikeus kaikkein korkeimpaan ja laadukkaimpaan hoitoon eli Cam-terapioihin”, sanoi komitea.

Näin maailmalla!

 

Haluan vielä kerran ilmoittaa, että se että lääkkeellä on tutkittua tehoa, ei tee sitä välttämättä sopivaksi välineeksi hoitaa sairasta ihmistä. Kun panemme moottoriin öljyä, on ehkä tehokkuus ok. Kun panemme elolliseen tuntevaan elimistöön ns. tutkitusti tehokasta ainetta, on meidän otettava varsin monia seikkoja huomioon. Elimistöt reagoivat eri tavalla eri ihmisillä, lääkkeellä on aina sivuvaikutuksia (katso edellinen blogini), ja nekin saattavat olla eri ihmisillä erilaisia.

Hoitotapahtuma ei ole vain lääkettä, sen tietää jokainen, jolla on joskus ollut potilaita.

Hoitotapahtuma on vuoropuhelua ja ymmärtämistä. Joskus tarvitaan lääkettä, ja silloin on valittava se hellävaraisin, jolla emme saa tuhoa aikaiseksi.

Toivon, että Helsingin Sanomat julkaisee vastineeni "vieraskynän " artikkeliin, joka ilmestyi juuri ennen vaaleja. Siinä käsitellään juuri hoitotapahtumaa esim. homeopaattisilla lääkkeillä. Vieraskynän kirjoittajat olivat tri Raimo Puustinen ja tri Pekka Louhiala (joilla ei ole kokemusta homeopatiasta eikä osaamista mutta kylläkin paljon sanottavaa!)

Helsingin Sanomat sanoi, ettei voi julkaista sitä ennen vaalia jottei se vaikuttaisi äänestyskäyttäytymiseen, mutta tekee sen vaalien jälkeen. Ei ilmoittanut minä vuonna.

Tutkittua tehoa