Tänään olin Porissa, vaalikiertueeni viimeisenä päivänä. Huomenna olen Turussa Apilassa päivällä keskustelemassa ihmisten kanssa vaalikahvien merkeissä, joten jokainen joka haluaa voi puikahtaa sisälle. Olen tavannut vaalipuheeni lopussa antaa neuvoja kesää varten, eli jonkinmoista jokamiehen kesäapteekkia. Mielestäni blogilukijani ansaitsevat sen myös. Tässä se tulee!

 ACONITUM on homeopaattinen lääke, jota ilman kukaan ei voi tulla toimeen. Sillä on nimittäin valta kääntää alkava sairaus takaisin terveydeksi, jos sen ottaa ajoissa eli heti kun on hiffannut että "Taisin vilustua..." tai "Kyllä tuo meidän Juuso taitaa tulla kipeäksi kun se marisee" jne. Jos tällöin ottaa ACONITUM:ia hikoilee yöllä ja aamulla on terve. Se on myös hyvä siihen, jos säikähtää pahasti tai tulee jopa kuoleman ahdistus.

  ARNICAa tarvitaan kaikenkarvaisissa tapaturmissa haavasta nyrjähduksiin ja lihasten ylirasitukseen. Se on tärkeä myös päivää ennen leikkausta ja 1-2 viikkoa sen jälkeen, auttaen paranemista.

   APIS on hyvä ötököiden pistoihin. Jos ehtii antaa ennen pistämistä, ei ole kipuja tai turvotusta. Jos ed. mainitut vammat ovat jo syntyneet, APIS auttaa myös.

   ARSENICUM ALBUMIa tarvitaan kesäripuliin. Käy se toki muihinkin ripuleihin ja ruokamyrkytykseen.

   CANTHARISta tarvitaan palohaavojen hoitoon. Kun grillatessa tai juhannuskokolla tapahtuu vahinko ja käteen tulee palohaava, ehkä rakkulakin, ei kättä viedä kylmään vaan asetetaan pikimmiten hyvin lähelle sitä kuumaa esinettä, josta se tuli. Kosketusta ei saa olla, vaan pelkästään, että tuntee sen kuumuuden. Sitten CANTHARista 5 helmeä kunnes helmet ovat sulaneet suussa.

 NUX VUMICAa käytetään krapulaan tai estämään sitä. Jos tietää, että illalla grillataan ja otetaan pari kaljaa tai pari lasia viiniä voi jo etukäteen ottaa muutaman helmen NUXia - ja tietysti heti juhlan jälkeen ja aikanakin.

Tässä alkulistaa. Nyt nukkumaan, jotta jaksaa huomenna vielä viimeiset vaalipuhumiset. Voisin huomenna kirjoittaa lisää lääkkeitä... Hyvää yötä!