Koska jotkut blogini lukijat ovat olleet huolissaan potilaitteni turvallisuudesta ja siitä, saavatko he kunnon diagnooseja ja lääketieteellistä tutkimusta ja hoitoa, on tarpeen kertoa tarkemmin siitä miten blogini potilaista.

Blogini potilaat ovat pääosin fiktiivisiä, tämä todellisten potilaitteni suojelemiseksi.

En toki myöskään kerro koko vastaanoton kulkua ja sitä, lähetänkö potilaan erikoislääkärille tai muuhun hoitoon tai konsultaatioon.

 

Blogin tarkoitus on antaa tietoa siitä, miten homeopaatti käsittelee eri oireita. Haluan antaa kuvauksen siitä, miten päästään ns. oireiden kokonaisuuteen.

Usein "todellinen" potilas on esikuvana, mutta oireita on pedagogisesti lisätty tai muunneltu. Yksikään kuvaamani tai todellinen potilaani (joita ei ole kuvattu ) ei ole jätetty ilman parasta lääketieteellistä hoitoa ja diagnoosia.

On vain niin, että monet pienet ja suuret potilaani palaavat erikoislääkäreiltä tyhjin käsin ja ovat onnettomia, koska mitään hoitoa ei ole olemassa.

Sen sijaan minua huolestuttaa ne arvostelijat, jotka näkemättä ja tutkimatta potilaita ehdottelevat diagnooseja ja tiettyjen erikoislääkäreiden konsultaatioita. Heiltä ehkä puuttuu lääketieteellinen koulutus, pätevyys ja ammattitaito.

Ei pidä mennä tekemään ehdotuksia joidenkin blogin oireiden perusteella. Ei ainakaan minun etiikallani.

On aivan eri asia kun valotan homeopaattista hoitomenetelmää ja sen mahdollisuuksia auttaa lääketieteellistä hoitoa. Olisi varsin ikävystyttävää, kun kertoisin, mitä teen vastaanotolla: statuksen, neurologisen statuksen, mahdolliset laboratorio- ja röntgentutkimukset, konsultaatiot jne.

Mutta voin rauhoittaa teitä: olen sormenpäitäni myöten lääkäri.

 

Se että osaan homeopatiaa, ei tee minusta vastuuntunnotonta hölmöä, jolta puuttuu arvostelukyky ja järki. Sanoisin, että pikemminkin päinvastoin.

Olisi todella hyvä, jos lääkärikoulutukseen kuuluisi tutustuminen johonkin vaihtoehtoiseen hoitomuotoon ja sen periaatteisiin. Se toisi nöyryyttä ja ymmärrystä siitä, että lääketieteemme on varsin nuori, ja sitä käyttää vain 20 prosenttia maapallon väestöstä, kun suurin ja levinnein globaalisesti on perinteinen kiinalainen lääketiede ja homeopatia.

 

 

Tänään on ollut hieno vastaanottopäivä. Monet potilaani ovat saaneet avun vaivoihinsa homeopatialla (vaikkei sitä ole tieteellisesti todistettu) ja ovat tyytyväisiä.

Eräskin äiti muisteli tyytyväisenä aikaa 11 vuotta sitten, kun hän ja pieni kolmevuotias tytär saapuivat vastaanotolle siksi, että tyttären huuliin ja suun ylä- ja alapuolelle oli ilmestynyt tutinmuotoinen paksu ja sinipunainen iho- ja kudosmuutos.

Olivat käyneet monilla ihotauti- ja muilla lääkäreillä, mutta apua ei ollut tullut. Äiti oli ihmetellyt, voisiko syy olla ns. ”Babyhalerilla” lapselle annettu kortisonisuihke, muutos kun oli juuri halerin suukappaleen muotoinen.

Aluksi lääkärit sanoivat, että ei voi olla. Lopuksi, että ehkä se on siitä kortisonista. Parannusta ei löytynyt viralliselta lääketieteeltä – homeopatialta kylläkin.

Tärkeintä oli, että apu löytyi, ei se voidaanko se tieteellisesti todistaa. Tämän vuoksi homeopatialla on oikeutuksensa virallisen lääketieteen rinnalla ja sen kanssa yhdessä.

 

Vielä kiitos, Isä Mitro, että otit kantaa median puolueellisuutteen. Medialla on suuri valta ja siltä vaaditaan suurta eettisyyttä ja sydäntä, jotta maailmamme tulisi ja olisi hyvä paikka ihmisille elää. On hienoa, että olet EU-parlamentissa, ja uskon, että Sinulla on hyvää tekevää vaikutusvaltaa.

Oletko ehkä ensimmäinen pappi-meppi?