Tänään oli ensimmäinen vaalikierrospäivä Lahdessa. Päivällä kiertelimme luontaistuotekaupoissa ihmisten parissa ja illalla iso Fellmann-sali oli täpötäynnä innokkaita kuulijoita, jotka halusivat tietää lisää vaihtoehtoisista hoitomuodoista ja puoskarilaista, jota vastustan koko sydämestäni.

Ensin vaalipäällikköni, Merja Lindström, joka myöskin on ammatiltaan homeopaatti ja luontaistuotekouluttaja, kertoi hyvien rasvojen merkityksestä ihmiselle.

Korjattuaan ensin minun takinliepeeni, joka repesi päivän tiimellyksessä, Merja jaksoi kuitenkin kertoa luontaishoitojen tärkeydestä. Hän on kyllä täydellinen vaalipäällikkö. Merjan luennon jälkeen minä kerroin homeopatiasta.

 

Kuten aina kun pääsen homeoapatian pariin, voin kertoa tuntitolkulla siitä, miten nerokasta se on.

Onneksi eräs nainen keskeytti minut ja sanoi, että meidänhän pitäisi ensin puhua puoskarilaista. Hän nousi seisomaan paikaltaan suorastaan tuohtuneena huonosta ihmisiä rajoittavasta laista ja kysyi, mitä me kansalaiset voimme tehdä, jottei tämä laki mene läpi eduskunnassa.

Hän ehdotti, että meidän pitäisi järjestää mielenosoitus eduskuntatalon portaille ja vaatia kansanedustajia kuuntelemaan.

Keskustelu kääntyi tämän jälkeen kiivaaksi ja innostuneeksi, ja kaikki olivat sitä mieltä, että tarvitaan todellinen kansannousu, ehkä jopa oma terveyspuolue, koska Suomessa voidaan niin huonosti.

Aikoinaan, kun vihreät perustettiin, puolue oli todella tarpeellinen, koska ympäristönhuolto oli aivan retuperällä. Nyt onneksi vihreiden myötä muistakin puolueista on tullut ihan yhtä vihreitä. Mutta sen sijaan ihmisten terveys huononee Suomessa vuosi vuodelta. Käytettyjen lääkkeiden määrä nousee vuosi vuodelta, ja ihmiset voivat yhä huonommin, joten nyt voisi olla terveyspuolueen aika toimia.

Minä ainakin olen terveyden puolesta. Lahdesta lähti hieno aalto innostusta.

 

Olimme Merjan kanssa mykistyneitä siitä valtavasta tuesta, jonka saimme Lahdessa. Ihmiset liikuttuivat melkein kyyneliin saakka tämän tärkeän asian edessä. Kiitämme Lahtea koko sydämestämme ja kaikkia paikalla olleita tukijoita.

Kipinä on syttynyt, ja tuli lähtee nyt roihuamaan.

 

Luennon jälkeen kävimme viinilasillisilla naapuriravintola Teerenpelissä, jossa oli Suomen jääkiekkomatsi Kanadaa vastaan käynnissä televisiossa.

Katselimme Suomen peliä hetken ja juttelimme päivällä tapaamistamme ihanista ihmisistä. Jääkiekkokansa oli liikuttunut sekä pelistä – että meistä.

He halusivat heti tietää, keitä me olemme ja mitä puoluetta me edustamme, joten jaoimme heille esitteitämme. Kiekkoa katsomaan tulleet ihmiset olivat myös innoissaan siitä, että joku tässä talouskriisin keskellä jaksaa vielä välittää ihmisten hyvinvoinnista.

Kiekkokansa olisi heti valinnut meidät mepiksi.

 

Suomi voitti Kanadan täpärästi rangaistuslaukauksilla neljä-kolme, joten ehkä tämä on jokin hyvä enne, että sitoutumattomanakin voi saada kansannousun aikaiseksi ja vaikka päästä mepiksi saakka.

 

Kiekkoväki sanoi, etteivät olleet ennen äänestäneet eurovaaleissa. Mutta nyt jokainen sanoi, että heille on löytynyt ehdokas, jota voi äänestää.

 

Nyt pitää mennä nukkumaan. Vaalikiertueemme jatkuu Kuopiossa, ja odotamme sitä jännittyneinä.

 

 

Ai niin: Vaalivideoni on nyt nähtävillä YouTubessa, käykää katsomassa. Löytyy nimihaulla Liisa Sulkakoski osoitteessa:

www.youtube.com